T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / SARIKAMIŞ - Ortakale Ortaokulu

Ortakale Ortaokulu

Telefon
05317024378
Belgegeçer
0
WEB
https://sarikamisortakaleoo.meb.k12.tr
Adres
ORTAKALE KÖYÜ NO 1A İÇ KAPI NO A SARIKAMIŞ / KARS
Vizyon
Uluslararası standartlarda,bilimsel düşünen, demokratik ortamlar sağlayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak akademik ve sosyal yönden en iyi şekilde yetiştirdiği “meşale”lerle sadece Kars/Sarıkamış´imizin değil ülkemizin; hatta dünyanın geleceğini aydınlatabilecek, topluma model olabilecek, tüm dünyada ve ülkemizde örnek alınan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
0
Öğretmen :5
Öğrenci :33
Derslik :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :295
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler
08.30-15.00
Isınma
KALORİFER
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Ulaşım haftanın her günü köy minibüsleri ile sağlanmaktadır. Mevcut minibüsler Sarıkamış ve Horasan´a gidip gelmektedir. Tek gidiş ve Tek dönüş olmak üzere günde 1 kez çalışmaktadırlar. Köy çıkışı:05.00 Sarıkamış çıkışı:15.00 Köy çıkışı:05.00 Horasan çıkışı:15.00 (Araç saat bilgileri yaklaşık olarak verilmiştir. Herhangi bir kesinlik yoktur. Ayrıca kış aylarında güneşin doğuşuna bağlı olarak hareket saatleri saat 07.00´a kadar esneyebiliyor.)
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Ortakale Köyü Sarıkamış ilçe merkezine en uzak köydür. Köy Sarıkamış-Eleşkirt-Horasan üçgeninde bulunmaktadır. ORTAKALE KÖYÜ NO: 1A İÇ KAPI NO: A SARIKAMIŞ / KARS
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Sarıkamış ilçe merkezine 80 km, Kars İl merkezine ise 145 km uzaklıktadır. Sarıkamış ilçe merkezine ulaşım yaklaşık 2 saat sürüyor. Yaklaşık 15 kilometrelik toprak yol haricinde köy yolunun büyük bir bölümü asfalttır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda güncel olarak 1 sınıf öğretmeni ve 5 branş öğretmeni olmak üzere 6 öğretmenimiz görev yapmaktadır. İlçe merkezine düzenli ve elverişli gidiş-geliş imkanı mümkün olmadığı için öğretmenlerimiz köyde ikamet etmektedir. Köyümüzde 4 adet öğretmen lojmanı mevcuttur. Isınma ihtiyacı sobayla karşılanmaktadır. Detaylar için lütfen iletişime geçiniz.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
Köyümüzde yalnız Turkcell operatörü kullanılabilir. ortakaleilkortaokulu@gmail.com 05317024378 Detaylı bilgi almak için yukarıdaki iletişim yollarını kullanabilirsiniz.
Yazdır